Cornelis van Lit wint Victorine van Schaickfonds prijs van KNVI met Open Access boek

9 december 2020

De Victorine van Schaikfonds prijs van 2500 euro en een penning gaat naar Cornelis van Lit met zijn boek “Among Digitized Manuscripts. Philology, Codicology, Paleography in a Digital World”, uitgegeven bij Brill. Cornelis van Lit werkt samen met Dirk Roorda, onderzoeker bij DANS, aan het FUSUS project van Cornelis waar DANS, dankzij een bijdrage van Research IT Innovation Fonds van de Universiteit van Utrecht aan meewerkt.

Jaarlijks onderscheidt het Victorine van Schaickfonds artikelen op het gebied van bibliotheek- en informatieterrein. In zijn prijswinnende publicatie breekt Cornelis van Lit een lans voor de geëmancipeerde geesteswetenschapper. Met andere woorden, de onderzoeker die zelfstandig de digitale tools kan vinden en benutten die hem bij zijn onderzoek helpen. Door zowel de hoofdstukken en de resources van het boek Open Access uit te brengen is het een schoolvoorbeeld van open kennisdeling. De hoofdstukken en resources zijn beschikbaar in de bijbehorende repository

In het FUSUS project werken Cornelis van Lit en Dirk Roorda samen aan alle problemen die opdoemen wanneer klassieke Arabische boeken in gedrukte vormen worden omgezet in gestructureerde tekst.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Victorine van Schaickfonds prijs op de website van KNVI. Lees meer over het FUSUS project online. Neem voor meer informatie contact op met Dirk Roorda.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.