Conferentie ‘Digital Testimonies on War and Trauma’ van 12 tot 14 juni

24 mei 2013

De Erasmus Studio organiseert van 12 tot 14 juni de conferentie ‘Digital Testimonies on War and Trauma’ voor onderzoekers en betrokkenen die werken met oral history, archieven en ICT.

De conferentie illustreert welke mogelijkheden technologie biedt om persoonlijke ervaringen met betrekking tot oorlog en conflict over de grenzen van tijd, plaats en taalgebied heen toegankelijk te maken. Hierbij komen vragen aan de orde als: Wat is de betekenis van deze getuigenissen voor de lokale gemeenschap? Wanneer is het veilig om een persoonlijk verhaal te vertellen en online te plaatsen? Wat voor nieuw onderzoek maakt deze vorm van digitale ontsluiting mogelijk? 

Organisator van het symposium is de Erasmus Studio. Een van de onderzoekslijnen van de Erasmus Studio is de digitale ontsluiting van gesproken archieven. Met het symposium markeert de Studio het afronden van het videointerviewproject Croatian Memories, een samenwerking met de Kroatische NGO Documenta.?? DANS is als samenwerkingspartner betrokken bij de Erasmus Studio.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het programma en aanmeldingen op de website https://digitaltestimonies2013.wordpress.com.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.