Conclusies en bevindingen congres Betere Data, Beter Beleid

29 mei 2015

Op 30 april organiseerde ScienceWorks het congres ‘Betere Data, Beter Beleid’. Tijdens dit congres werden de resultaten van een onderzoek, dat ScienceWorks in samenwerking met DANS heeft uitgevoerd onder beleidsmakers en onderzoekers over het onderling gebruik van datasets, gepresenteerd. De belangrijkste conclusie: er is wel behoefte aan meer onderling gebruik van data, maar de infrastructuur hiervoor lijkt soms te ontbreken.

De insteek van het congres was dat nieuwe ICT-technieken optimaal moeten worden ingezet om overheidsbeleid passender, doelmatiger en robuust te maken. Wat volgens ScienceWorks ontbreekt in het debat is een goed ontwikkeld samenspel tussen wetenschap, beleid en bedrijfsleven. Synergie tussen deze partijen is noodzakelijk om met Big Data daadwerkelijk tot beter beleid te komen. DANS was een van de partners van het congres.

Meer informatie

Lees voor meer informatie het verslag van het congres (pdf), inclusief een overzicht van bevindingen en conclusies van de sessie-sprekers, of de presentatie van het onderzoek (pdf). Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.