Classificatie NARCIS is gewijzigd

28 september 2015

In wetenschapsportal NARCIS kan naar onderzoeksorganisaties, hoogleraren, universitaire hoofddocenten en andere experts worden gezocht met behulp van een classificatie in wetenschappelijke disciplines. Onlangs is de indeling voor deze classificatie vernieuwd.

De belangrijkste wijzigingen betreffen: het verdwijnen van de aandachtsgebieden, de toevoeging van nieuwe wetenschapsgebieden en het afstemmen van de NARCIS classificatie met de classificatie van NWO.

Zoeken met de classificatie

Er zijn drie manieren om met behulp van de classificatie te zoeken:

1. Zoeken met behulp van facetten

Bij het zoeken naar onderzoeksinstituten of experts wordt links het facet ‘classificatie’ als mogelijke inperking gegeven. Hierdoor wordt een overzicht van een specifiek wetenschapsgebied gegenereerd.

2. Zoeken met behulp van de classificatiecode

Een classificatiecode kan in het zoekveld worden getypt. Hierdoor wordt  een overzicht verkregen van experts en/of instituten binnen dat wetenschapsgebied.

3. Doorklikken op classificatiecode

De classificatiecode staat ook onderaan het persoonsrecord of instituutsrecord, zie bijvoorbeeld https://www.narcis.nl/person/RecordID/PRS1242733. De code geeft na klikken een overzicht van alle onderzoekers of instituten in een specifiek wetenschapsgebied.

Meer informatie

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.