CESSDA webinar over onderzoeksdata armoede

25 oktober 2018

Nu Eurostat schat dat in 2015 119 miljoen mensen, ofwel 23,8% van de EU-bevolking, het risico lopen op armoede of sociale uitsluiting, blijft armoede een belangrijk onderzoeksthema in de context van Europa. Dit webinar van één uur wordt georganiseerd door de CESSDA-trainingsgroep en onderzoekt gegevens die beschikbaar zijn voor onderzoek naar armoede en de impact ervan.

Het gratis webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in data voor onderzoek naar armoede en vindt plaats op 13 november om 15:00 uur. Het webinar zal drie presentaties bevatten en er zal tijd zijn voor vragen.

Eerst zal Jen Buckley (UK Data Service) een korte introductie geven welke soorten data beschikbaar zijn voor het onderzoeken van armoede en welke bronnen men daarvoor kan aanspreken. Ook zal worden ingegaan op het vinden en openen van data uit Europese data archieven voor sociale wetenschappen.

Emilio De Meglio (Eurostat) zal zich vervolgens concentreren op de rijke databronnen van Eurostat, waaronder microdata uit de statistieken van de Europese Unie over inkomen en levensomstandigheden (EU-SILC).

Tot slot zal professor Christos Papatheodorou (Panteion University of Social and Political Sciences, Athene) het potentieel en de uitdagingen bespreken van het werken met data over armoede, op basis van zijn ervaringen met het onderzoeken van armoede in Europa.

Meer informatie

Registreren kan online.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.