CESSDA lanceert online-module over onderzoeksdatamanagement

14 december 2017

CESSDA, het consortium van Europese sociaalwetenschappelijke onderzoeksdata-archieven, komt met een nieuwe online-module over de beginselen van onderzoeksdatamanagement.

De module ‘Expert tour guide on Data Management, die in totaal vijftien uur beslaat en waarin de hele levenscyclus van onderzoeksdata behandeld wordt, is het resultaat van de samenwerking van elf CESSDA-archieven. DANS was de projectleider, de andere tien archieven zijn: ADPAUSSDACSDAFORSFSDGESIS, NSDSNDSo.Da.Net en UKDS.

De opzet van de module is het introduceren van de concepten van onderzoeksdatamanagement en om onderzoekers ondersteuning te bieden bij de professionalisering van hun datamanagement en het vergroten van de waarde van hun onderzoeksdata. In de module worden sociale wetenschappers meegenomen op een reis langs de verschillende fases van een onderzoeksproject – van de eerste planningsfase (waarvoor een downloadbare checklist is toegevoegd) tot aan de publicatie van de onderzoeksdata – en voorzien van illustraties, voorbeelden en tips van experts. 

Meer informatie

Zie voor meer informatie de website van CESSDA of neem contact op met Ellen Leenarts.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.