CBS organiseert gebruikersmiddag microdata

20 september 2007

Op donderdag 8 november 2007 organiseert het CBS een bijeenkomst over onderzoek met microdata. De middag is vooral bedoeld voor onderzoekers en beleidsmakers maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Microdatabestanden worden sinds januari 2007 ook door DANS onder de gebruikelijke voorwaarden gratis beschikbaar gesteld. Op dat moment ging het om een selectie van zo’n 35 belangrijke bestanden zoals bv de Enquête Beroepsbevolking – EBB, het Sociaal-economisch Panelonderzoek – SEP, en het Permanent Onderzoek van de Leefsituatie – POLS. Deze selectie wordt steeds uitgebreid met nieuwe bestanden. Een actueel overzicht van de beveiligde microbestanden is beschikbaar op de DANS website. Meer informatie over de microdataservices van het CBS is beschikbaar via de CBS-website.
Op de gebruikersmiddag wordt een aantal plenaire inleidingen gehouden naast twee blokken met in totaal tien interactieve parallelsessies, waarvan enkele Engelstalig.
Inschrijven voor de gebruikersmiddag kan met behulp van het inschrijvingsformulier, waarbij ook meer gedetailleerde informatie over de dag is te vinden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.