Call for proposals voor de Web Archiving Conference

19 november 2019

Het International Internet Preservation Consortium (IIPC) organiseert de Web Archiving Conference (WAC) in samenwerking met de Bibliothèque et Archives Nationales de Québec (BAnQ) op 12 en 13 mei 2020. Proposals voor de conferentie kunnen worden ingediend tot 1 december 2019.

De Web Archiving Conference heeft als doel een wereldwijde community te ontwikkelen en te betrekken, met onder andere experts op het gebied van webarchivering, collectiebeheerders, technologen, onderzoekers en strategen. Het thema van dit jaar luidt: Expanding Horizons: how we build, use, and sustain web archives. De conferentie wordt afgesloten door een tweedaagse ‘Archives Unleashed-datathon’, die een kleine groep deelnemers samenbrengt om praktische ervaring op te doen met het werken met webarchieven.

De conferentie wordt gehouden in Montreal, gehost door de faciliteiten van de Bibliothèque et Archives Nationales de Québec. De evenementen worden georganiseerd in samenwerking met Library and Archives Canada en University of Toronto Libraries.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Web Archiving Conference, bezoek dan hun website. Meer informatie over de datathon is hier te vinden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.