Call for Proposals: Microdata Access Grant (MAG) 2021

19 februari 2021

De 2021 ronde van de Microdata Acces Grant (MAG) call is deze week geopend. De MAG biedt financiering voor onderzoek met CBS microdata voor onderzoekers bij een ODISSEI deelnemer. Ook DANS neemt deel aan ODISSEI.

Onderzoekers die de grant ontvangen kunnen een CBS microdata uitvoeren ter waarde van (maximaal) €7.500. Dit dekt een project van twee onderzoekers, met een looptijd van zes maanden, en toegang tot ongeveer tien datasets (zie de CBS microdata catalogus). Er is ruimte voor zes projecten.

De MAG call biedt financiering voor onderzoek met CBS microdata voor onderzoekers bij een ODISSEI deelnemer. Voorstellen voor de MAG moeten voor 30 April 2021, 23:59 CE(S)T worden ingediend. 

In de vorige ronde van 2020 werden acht CBS Microdata projecten gefinancierd. De commissie die in 2020 de voorstellen beoordeelde bestaat uit Tanja van der Lippe (UU), Govert Bijwaard (NIDI), Didier Fouarge (Maastricht University), Maarten van Ham (TU Delft) en Jan van Ours (EUR).

Meer informatie

Bekijk de volledige richtlijnen voor de call hier en het aanmeldingsformulier hier. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het MAG Kick-off evenement. Neem voor meer informatie over ODISSEI contact op met Ricarda Braukmann

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.