Call for papers: Workshop Research Objects 2018

28 mei 2018

Op 29 oktober wordt in Amsterdam een workshop over ‘Research Objects’ georganiseerd. Onderzoekers en professionals met een originele blik op Research Objects kunnen tot 1 juli een abstract of paper indienen.

Open Research, FAIR-data, high performance computing faciliteiten, Virtual Research Environments: in de onderzoekswereld worden steeds hogere eisen gesteld aan de wijze waarop we met data omgaan en wordt ook de reproduceerbaarheid van onderzoek steeds vaker een uitdaging. Het begrip “data” omvat tegenwoordig verschillende dimensies zoals de ruwe data, bewerkte data, verrijkte data en de bij de dataverwerking gebruikte algoritmes en software.

Samen met de Universiteit van Manchester (UK), het Supercomputing and Networking Center (PSNC) in Poznan (Polen) en de Apache Software Foundation, organiseert DANS de workshop ‘Research Objects’ (RO2018) om de ontwikkelingen rond deze benadering van data te verkennen en te versnellen. De workshop is onderdeel van de 14de Internationale eScience Conferentie (IEEE).

Geïnteresseerden, uit verschillende disciplines en data-organisaties, worden uitgenodigd om hun originele en eigenzinnige blik op “Research Objects” vóór 15 juli 2018 als paper in te dienen, of vóór 31 juli als korte samenvatting of poster.

Meer informatie

Meer informatie over RO2018 en de specificaties voor het indiende van abstracts en papers staat online

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.