Bijeenkomst computationele taalkunde op 17 januari

30 december 2013

Op 17 januari organiseert het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) samen met de TST-Centrale de 24e editie van “Computational Linguistics in the Netherlands” (CLIN).

Deze jaarlijkse bijeenkomst in Leiden is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met taal- en spraaktechnologie en haar toepassingen. De 24e editie van CLIN heeft twee speciale sessies: één over lexicologie en één over (onderzoek in) het bedrijfsleven. Ook zal de Stichting Toepassing Inductieve Leertechnieken tijdens deze editie de STIL-(master)scriptieprijs uitreiken. Onderwerpen van discussie zullen onder andere zijn: ‘Hoe ziet het woordenboek van de toekomst er uit?’, ‘Hoe bouw je een wetenschappelijke NLP-pipeline om tot een product voor uitgevers?’ en ‘Komt er eindelijk een groot kindertaalcorpus?’ Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de CLIN-website.

Organisatoren CLIN24
CLIN24 wordt georganiseerd door het INL en de TST-Centrale. Het INL staat voor Instituut voor Nederlandse Lexicologie, de plek voor iedereen die iets wil weten over woorden, hun spelling, vorm, betekenis of gebruik door de eeuwen heen. De TST-Centrale is het kennis- en distributiecentrum voor Nederlandstalige tekstverzamelingen, woordenlijsten, wetenschappelijke woordenboeken, spraakcorpora en taal- en spraaktechnologische software.

Meer informatie
Meer informatie over de bijeenkomst staat op de CLIN-website. DANS is een van de sponsors van CLIN. Neem bij vragen contact op met Menzo Windhouwer. Menzo is bereikbaar via menzo.windhouwer [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.