Benieuwd naar het aantal open en closed access publicaties en artikelen in NARCIS?

8 oktober 2015

Sinds kort geeft NARCIS zijn actuele inhoud in grafieken weer. De eerste twee grafieken, over het aantal open en closed access publicaties en wetenschappelijke artikelen, staan inmiddels online.

De eerste grafiek betreft het aantal open en closed access publicaties (artikelen, dissertaties, boeken, rapporten et cetera); de tweede grafiek toont alleen het aantal open en closed access wetenschappelijke artikelen. Bij beide grafieken is gekozen voor de periode vanaf 2000, de grafieken tonen gegevens per jaar van publicatie. De grafieken staan op NARCIS. Het aantal grafieken zal de komende tijd worden uitgebreid.

Inhoud NARCIS

NARCIS geeft toegang tot bijna 1, 2 miljoen wetenschappelijke publicaties. Ruim 430.000 publicaties zijn open access toegankelijk. Onder de 1,2 miljoen publicaties zijn 634.000 artikelen, waarvan 181.000 full-text beschikbaar zijn. De publicaties zijn afkomstig van de repositories van de Nederlandse universiteiten, KNAW, een aantal NWO-instituten en andere wetenschappelijke instellingen, zoals bijvoorbeeld TNO en de Hogescholen (lectoren). In NARCIS staat niet de volledige wetenschappelijke output van de instellingen. Een aantal repositories bevat wel alle publicaties van de instelling, andere repositories hebben alleen open access publicaties opgenomen.

Meer informatie

Voor vragen en reacties met betrekking tot NARCIS en de open access publicaties kunt u contact opnemen met Elly Dijk.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.