Beleidsnota sociale wetenschappen 2019

29 april 2019

Begin dit jaar is een beleidsnota uitgekomen over de rol en doelstellingen van DANS betreffende de sociale wetenschappen. De wortels van DANS liggen in de sociale- en geesteswetenschappen en deze disciplines spelen een centrale rol in de diensten die DANS levert en de projecten waar DANS bij betrokken is. Veel van de sociaalwetenschappelijke projecten zal DANS het komende jaar blijven voortzetten en verdiepen.

Ook bestaan mogelijkheden om het werk van DANS in de sociale wetenschappen nog verder uit te breiden in aanvulling op de doorlopende projecten. De focus van het werk van DANS binnen de sociale wetenschappen is op dit moment sterk gericht op het gebied van de sociologie (voornamelijk surveyonderzoek) en oral history.

Door extra aandacht te besteden aan deelgebieden die op dit moment minder sterk vertegenwoordigd zijn bij DANS – zoals bijvoorbeeld de psychologie en economie – kan DANS-data archivering en hergebruik in deze disciplines extra stimuleren. Een aantal nieuwe projecten worden beschreven waarin DANS zich actief in wil zetten om de beschikbare data en diensten uit te breiden naar andere (sub)disciplines en type data in de sociale wetenschappen.

Meer informatie

Klik hier voor de beleidsnota. Er een samenvatting in het Engels beschikbaar. Wilt u meer informatie over DANS en de sociale wetenschappen? Neem contact op met Ricarda Braukmann.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.