Beheer DataverseNL naar DANS

14 april 2014

DANS heeft het beheer van DataverseNL overgenomen van de Universiteit Utrecht.

DataverseNL is bedoeld voor onderzoekers en docenten van universiteiten en andere academische instituten in Nederland. Zij kunnen met deze dienst een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke data digitaal opslaan in een online omgeving, op een zeer veilige en duurzame wijze.

Succesvol samenwerkingsverband
Anja Smit, directeur Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht: “DataverseNL is een wetenschappelijk platform ontwikkeld door Harvard. Na de installatie binnen de Universiteit Utrecht in 2010 werd de dienst in zeer korte tijd een gedeelde dienst van zeven instellingen. Dit succesvolle samenwerkingsverband is nu klaar voor de volgende stap. Wij hebben er alle vertrouwen in dat DataverseNL door DANS verder ontwikkeld zal worden.”

Datamanagement van A tot Z
Peter Doorn, directeur van DANS: “DANS bevordert de duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Onze bestaande diensten (zoals NARCIS en EASY) faciliteren onderzoekers al voorafgaande aan en na afronding van hun onderzoek. Met de komst van DataverseNL kunnen we onderzoekers ook tijdens hun onderzoek ondersteunen op datamanagementgebied. Bovendien zijn we verheugd met het gestelde vertrouwen in DANS door de deelnemers van DataverseNL.”

Meer informatie
De dienst is bereikbaar via de website dataverse.nl. Neem voor meer informatie contact op met Peter Doorn.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.