Beeld en Geluid eerste nationaal AV-archief met Data Seal of Approval

9 september 2016

DANS feliciteert Beeld en Geluid met de toekenning van het Data Seal of Approval, als eerste audiovisueel archief.

Hiermee is het nationale omroeparchief gecertificeerd als ‘Trusted Digital Repository’ (TDR). Beeld en Geluid heeft volgens de beoordeling van het Data Seal of Approval (DSA) aangetoond dat het de digitale duurzaamheid van de audiovisuele collecties kan waarborgen.

Bij de oprichting kreeg DANS de taak van de KNAW en NWO mee een Data Seal of Approval te ontwikkelen, om te zorgen dat gearchiveerde data gevonden, begrepen en gebruikt kunnen worden in de toekomst. Na de ontwikkeling van de eerste editie in 2008 is het zegel in 2009 overgedragen aan een internationaal bestuur.

Meer informatie

Het nieuwsbericht over de toekenning van het DSA is te raadplegen via de website van Beeld en Geluid. Zie graag voor meer informatie over de Data Seal of Approval de website van het keurmerk of neem contact op met Gaithrie Ganesh, contactpersoon voor DSA binnen DANS.

DANS heeft, naast de Data Seal of Approval, het nestorSeal. DANS stimuleert en denkt mee over certificering, mede als lid van de NDE-NCDD projectgroep voor repositories in het Nederlandse erfgoeddomein. Neem voor meer informatie hierover contact op met Kees Waterman.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.