AVA_net Symposium 2019: Audio-archivering

23 april 2019

Op donderdag 20 juni 2019 organiseert AVA_Net weer een gloednieuw AVA_Net Symposium. De locatie is wederom Beeld en Geluid te Hilversum. Aanmelden is mogelijk via de website van AVA_Net.

Dit keer staat het thema “audio-archivering” centraal. Want video is beeld, maar audio is verbeelding. Tijdens het symposium staan we stil bij archivering van zowel analoge als digitale audio. Daarnaast kijken we naar het verbeteren van toegankelijkheid en onderzoeken we creatieve vormen van hergebruik van geluidscollecties. Wat zit er in de audio-archieven, welke standaarden zijn gangbaar en hoe verloopt het proces van beschrijving? Aandacht zal er bovendien zijn voor de viering van 100 jaar Nederlandse radio. 

De twee keynotes van het symposium zijn bevestigd! Dit jaar is dat een presentatie door Richard Ranft (British Library) en een duo-presentatie door Jan Douwe Kroeske en Harm de Kleine (Double 2). Richard Ranft is Head of Sound and Vision bij de British Library en vertelt over zijn centrale rol in het Britse project Unlocking our Sound Heritage. Dit programma heeft tot doel om het nationale audio erfgoed veilig te stellen en beschikbaar te maken aan het publiek. 

Jan Douwe Kroeske en Harm de Kleine van productiebedrijf Double 2 vertellen over het omvangrijke archief van de 2 Meter Sessies dat nu gedigitaliseerd wordt om verlies te voorkomen. De 2 Meter Sessies bestaan uit unieke, veelal akoestische live-opnames met (inter)nationale artiesten die werden uitgezonden op tv en radio, tegenwoordig gebeurt dat online. 

Meer informatie 

Dit en meer wordt tijdens het AVA_Net Symposium onder de loep genomen. Houd de website van het AVA_Net Symposium in de gaten voor nieuwe programma updates, hier kunt u zich ook aanmelden voor het symposium.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.