AVA_Net Symposium 2017: de audiovisuele samenleving

28 maart 2017

Op vrijdag 19 mei 2017 vindt het AVA_Net Symposium 2017 plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. Thema van het symposium is “De audiovisuele samenleving”, over het groeiende belang van AV in de publieke en culturele sector en de rol die daarin voor audiovisuele archieven is weggelegd.

De productie van audiovisuele media is tegenwoordig al lang niet meer voorbehouden aan de filmmaker, omroep of kunstenaar. Overal om ons heen spelen audiovisuele media een belangrijke rol, thuis maar ook op de werkvloer. Papieren verslagen maken plaats voor videoregistraties, colleges en raadsvergadering worden live gestreamd, terwijl op straat de mobiele camera voortdurend aan staat. AV heeft een betekenisvolle positie gekregen op plaatsen waar voorheen nog weinig aandacht vereist was voor de archivering hiervan. Maar hoe gaan wij als AV-archiefinstellingen om met deze nieuwe bronnen van audiovisueel (erf)goed? Moet al het materiaal voor de toekomst worden veiliggesteld? En zo ja, hoe behouden en ontsluiten we dit materiaal? De hoeveelheid video’s op YouTube neemt explosief toe, maar is opslag in de cloud wel een duurzaam alternatief? Dit en meer wordt besproken tijdens het AVA_Net symposium 2017.

AVA_Net

AVA_Net is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland. Het netwerk versterkt de positie van het audiovisuele erfgoed en biedt een (kennis)platform.

Meer informatie

Deelname aan het symposium is kosteloos, aanmelden kan via een Eventbrite-pagina. Meer informatie over AVA_Net staat online.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.