AVA_Net lanceert nieuwe kennisbank

18 juli 2019

AVA_Net is de netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland. Het netwerk versterkt de positie van het audiovisuele erfgoed en biedt een (kennis)platform. Sinds eind juni heeft AVA_Net een nieuwe kennisbank gelanceerd.

De nieuwe kennisbank is nu nog beter toegankelijk en bevat tal van publicaties over AV archivering, uit zowel het Nederlandse (AV-) erfgoeddomein, als internationaal. De kennis en informatie is gericht op beheerders, archivarissen, beleidsmedewerkers en technische staf van audiovisuele collectiebeherende instellingen zoals archieven, musea, omroepen en andere culturele instanties. Ze dient ook als kennisbron voor studenten, onderzoekers en geïnteresseerde leken.

Wil je zelf ook een steentje bijdragen en heb je suggesties voor publicaties? AVA_Net is altijd op zoek naar interessante publicaties waarmee ze de kennisbank kunnen verrijken. Daarnaast zoeken ze voor de categorie ‘selecties’ naar AV professionals die het leuk vinden om een artikel te schrijven rondom een bepaald onderwerp op het gebied van AV archivering. In het artikel kun je tevens verwijzen naar een aantal publicaties die jij interessant vindt en waarvan je denkt dat ze interessant zijn voor de community. Dit artikel wordt dan vervolgens onder jouw naam opgenomen in de kennisbank. 

Meer informatie

Ben je benieuwd wat de kennisbank jou te bieden heeft, neem dan een kijkje op hun website https://kennisbank.avanet.nl/. Ben je geïnteresseerd in bovenstaande? Neem dan contact op met .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.