Author Identifier ISNI in NARCIS

29 juni 2015

NARCIS biedt online toegang tot wetenschappelijke informatie in Nederland, zoals toegang tot de gegevens van ruim 52.000 onderzoekers. Hiervan zijn 23.000 voorzien van een DAI, een Digital Author Identifier. De ISNI wordt een van de opvolgers van de DAI als Author Identifier.

Een International Standard Name Identifier (ISNI) is een uniek en open identificatienummer. Een ISNI bestaat uit 16 numerieke cijfers verdeeld in vier blokken en maakt deel uit van een familie van internationale standaard identifiers. ISNI is door ISO op standaard ISO 27729:2012 vastgelegd.

Het voorzien van een ISNI gebeurd door OCLC. OCLC is een wereldwijd samenwerkingsverband van bibliotheken dat gezamenlijk gedeelde technologieservices en unieke research biedt aan zijn leden en aan de volledige branche. Inmiddels zijn bijna 20.000 personen in NARCIS voorzien van een ISNI. Het streven vanuit NARCIS is om zo veel mogelijk onderzoekers te voorzien van een DAI en een ISNI.

Internationaal wordt voor de uitwisseling van wetenschappelijke informatie naast de ISNI ook veelvuldig gebruik gemaakt van ORCID als identificatienummer voor personen. De ORCID kan door onderzoekers zelf beheerd worden binnen NARCIS.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van ISNI of neem contact op met Chris Baars.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.