Arbeidsvraagpanel 2016 SCP beschikbaar in EASY

10 november 2017

Het Arbeidsvraagpanel 2016 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) is sinds kort beschikbaar in EASY.

Het Arbeidsvraagpanel van het SCP is een tweejaarlijks onderzoek over de vraag naar arbeid door organisaties, met als doel om inzicht te krijgen in de aard, omvang, en bepalende factoren van en voor de vraag naar arbeid. De bevraagde organisaties (in totaal 2633) verstrekken gedetailleerde informatie over onder andere de samenstelling van het personeelsbestand, het personeelsbeleid, het productieproces, de arbeidsomstandigheden, de gebruikte technologieën, de ervaren en verwachte knelpunten, en diverse financiële gegevens. Vanwege de grote hoeveelheid en diversiteit van informatie is het panel een belangrijke bron voor onderzoek naar ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zie voor een op een eerdere versie van het Arbeidsvraagpanel gebaseerd voorbeeld de publicatie (pdf) van Kok en Ligthart (2014).

De data uit het Arbeidsvraagpanel 2016 zijn verdeeld over drie datasets:

  1. Arbeidsvraagpanel 1989 t/m 2016: bevat het standaard datapakket. (open access)
  2. Arbeidsvraagpanel 1989 t/m 2016 – Aanvulling Pakket I: bevat aantallen werknemers; overige aantallen; volledige SBI- sectorcode; omschrijving CAO; COROP-code, tekstvariabelen. (restricted access)
  3. Arbeidsvraagpanel 1989 t/m 2016 – Aanvulling Pakket II: bevat de financiële gegevens en loongegevens. (restricted access)

Alle voorgaande versies van het Arbeidsvraagpanel zijn ook in EASY beschikbaar.

Meer informatie 

Bekijk de dataset – Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) (2017): Arbeidsvraagpanel 1989 t/m 2016. DANS. – in EASY.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.