Aankomend evenement: ReproHack

10 oktober 2019

Op zaterdag 30 november vindt er een Reproducibility Hackathon plaats in de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Een interdisciplinaire groep wetenschappers zal tijdens ReproHack worden uitgedaagd om samen artikelen te reproduceren waarvan zowel de data als code openbaar is gemaakt.

Door middel van ReproHack wil de organisatie aandacht vestigen op het belang van openbare data en code voor de reproduceerbaarheid van de wetenschap. Daarnaast zal de hackathon inzicht geven in verschillende best practices op het gebied van het delen van code en data. Zo draagt het evenement bij aan het meer reproduceerbaar maken van wetenschap.

DANS ondersteunt dit evenement samen met de Open Science Community Leiden, Leiden Institute of Advanced Computer Science, Data Science Research Programme, Young Academy Leiden, Erasmus MC en Centre Digital Scholarship. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het evenement? Op de website van ReproHack vindt u meer informatie. Wilt u zich direct aanmelden voor de hackathon? Dat kan via deze registratiepagina. Benieuwd of uw artikel (met openbare data en code) geschikt is voor de hackathon, nomineer hier uw artikel.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.