8 & 11 februari: Train-the-Trainer RDM Bootcamp

20 januari 2021

Op 8 en 11 februari organiseren het SSHOC en DARIAH-ERIC een interactieve bootcamp over Research Data Management (RDM). DANS neemt deel aan het SSHOC-project binnen het Consortium van Europese Social Science Data Archives (CESSDA).

De bootcamp wordt georganiseerd voor trainers, data-ondersteuners, bibliothecarissen en data stewards in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen die trainingen verzorgen op het gebied van Research Data Management (RDM). De training vindt plaats gedurende twee halve dagen, met een pauze tussendoor voor een onafhankelijke studie. De eerste sessie is gepland voor 8 februari 2021 van 10:00-12:00 CET en de tweede sessie is gepland voor 11 februari 2021 10:00-12:00 CET.

SSHOC

SSHOC staat voor Social Sciences & Humanities Open Cloud, het is een project dat gefinancierd wordt binnen het Horizon 2020 Framework Programma. Het doel van het project is om initiatieven van de huidige Europese onderzoeksinfrastructuren op het gebied van Sociale- en Geesteswetenschappen (SSH) beter op elkaar en op de Europese Open Science Cloud (EOSC) te laten aansluiten, om zo onderzoekers binnen het SSH-domein beter van dienst te zijn. DANS doet mee als partner binnen het Consortium of European Social Science Data Archives (CESSDA) en is verantwoordelijk voor twee taken: het opzetten van een data repository service op het EOSC Cloud platform en het opzetten van een duurzaam cross-disciplinair netwerk van trainers en een train-the-trainer toolkit op het gebied van research datamanagement binnen de SSH.

Meer informatie

Lees meer over de bootcamp op de website van het SSHOC. Neem contact op met Ricarda Braukmann voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.