3e Nederlandse workshop ESS: Call for papers Sociale wetenschappen

20 januari 2010

Op 17 juni 2010 wordt de Derde Nederlandse Workshop European Social Survey gehouden, met als thema ‘Nederland in de jaren nul’. De organisatie is in handen van DANS in samenwerking met de nationaal coördinator van het European Social Survey (ESS) in Nederland, prof. Kees Aarts.

De workshop biedt een ontmoetingsplaats aan onderzoekers die gebruik maken van de ESS gegevens en geeft hen de gelegenheid om informatie uit te wisselen over deze data. De bijeenkomst fungeert bovendien als forum voor de eerste presentatie van inhoudelijke analyses van deze groeiende dataverzameling, waarvan het belang nationaal en internationaal wordt onderkend. De voertaal is Nederlands, maar Engelstalige presentaties en papers zijn welkom.

Inmiddels zijn de gegevens beschikbaar van vier ESS rondes (2002-2008). Daarom wordt deze keer gevraagd om in de papers en presentaties bijzondere aandacht te besteden aan ontwikkelingen in Nederland in het eerste decennium van de 21ste eeuw.??Van de workshop zullen proceedings verschijnen in de reeks DANS Symposium Publications.?

Belangstellenden worden uitgenodigd om een bijdrage aan de ESS workshop te leveren. Tot 1 april kan een paper worden ingediend door een samenvatting te sturen aan Kees Aarts: c.w.a.m.aarts at utwente.nl.?Informatie over de workshop kan worden gevraagd aan marion.wittenberg at dans.knaw.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.