248 levensverhalen van vluchtelingen

14 april 2016

Ongekend Bijzonder is een groot interviewproject met levensverhalen van voormalige vluchtelingen. De focus van de interviews ligt op het opbouwen van een nieuw leven in de stad. De verhalen vormen de basis van 30 artistieke producties, vanaf april te zien en te ervaren tijdens het Ongekend Bijzonder Festival in diverse steden.

De Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) legt verhalen met vluchtelingen van toen en nu vast in het Oral History project Ongekend Bijzonder. Deze persoonlijke getuigenissen verdienen het om voor de toekomst bewaard te worden. Op 13 april heeft de Stichting haar eerste collectie overgedragen aan het Stadsarchief Amsterdam en is het Festival Ongekend Bijzonder geopend. Op 15 april vindt de overdracht van de tweede collectie aan het Gemeentearchief Den Haag plaats.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het project of neem contact op met Marieke Polhout, datamanager bij DANS. De interviews zullen ook via EASY beschikbaar komen. Een overzicht hiervan met links naar alvast enkele interviews staat in de Thematische collectie: Ongekend Bijzonder – Oral History project in EASY.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.