17 september NCDD-middag: de oogst van een jaar samenwerken

13 juli 2015

Op 17 september organiseert de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) een middag om de eindresultaten van NCDD-projecten te presenteren. U bent van harte welkom.

De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) is opgericht door organisaties uit de publieke sector die de zorg voor verzamelingen van digitale data tot hun kerntaak rekenen. Naast DANS zijn dit ook de Koninklijke Bibliotheek, het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en een coalitie van culturele instellingen (CCDD) vertegenwoordigd door EYE Filmmuseum en Kenniscentrum Digitaal Erfgoed (DEN).

Het doel van de coalitie is gezamenlijk een organisatorische en technische infrastructuur tot stand te brengen die waarborgt dat digitale bestanden ook op de lange termijn bruikbaar blijven. Omdat de investeringen die gemoeid zijn met digitale duurzaamheid te groot zijn voor individuele organisaties, is samenwerking nodig, niet alleen binnen sectoren maar ook tussen verschillende sectoren.

De oogst van een jaar samenwerken

Op 1 mei 2014 gingen een aantal projecten rondom digitale duurzaamheid van start die gezamenlijk werden uitgevoerd door de NCDD-coalitiepartners. De projecten Verrijkte publicaties, Permanente digitale toegang door automatische kwaliteitscontrole, Certificering van digitale repositories in Nederland en Collectie digitaal: born digital zijn per 1 juli 2015 afgerond. Tijd dus om samen stil te staan bij de resultaten van de inspanningen en de vruchten die organisaties hiervan kunnen plukken. Daarom nodigt de NCDD u van harte uit op donderdag 17 september.

Naast de projectresultaten en eindrapporten worden ook het recente onderzoek van de NCDD en het CCDD-onderzoek gepresenteerd. Tot slot informeren we u over de toekomst van het NCDD-werk. Nu de projecten zijn afgerond en resultaten zijn geboekt is het tijd om de volgende stappen te zetten. Dit doen met de NCDD-coalitiepartners binnen het werkprogramma dat is uitgezet in de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Aan dat werkprogramma, dat uiteenvalt in verschillende projecten, kunt u ook deelnemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma en de sprekers op de website van de NCDD.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.