17 september lancering van BIG GRID programma

23 juli 2007

Op maandag 17 september wordt in het Science Park in Amsterdam de officiële aftrap gegeven voor het BIG GRID project voor grootschalige data-opslag en –bewerking in Nederland. Het project is opgezet met subsidie uit de NWO-ronde ‘Grote Infrastructuren’ in 2006.

BIG GRID is een project van de stichting Nationale Computerfaciliteiten (NCF), het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef) en het Nederlands Bio-Informatica Centrum. Het gaat om de inrichting van een grid – dat is een grote hoeveelheid onderling samenwerkende computers – voor alle wetenschappelijke disciplines die met steeds toenemende data-opslag en rekenbehoeften te maken hebben. Hoewel de oorspronkelijke behoefte aan zo’n grootschalige faciliteit uit de exacte hoek kwam, is er nu ook in de alfa- en gamma-wetenschappen emplooi voor door de explosief groeiende hoeveelheid beschikbare data. Door die groeiende datamassa worden steeds hogere eisen gesteld aan de ICT-mogelijkheden voor analyse en opslag.
De opening van het project gebeurt in de vorm van een symposium. Sprekers uit verschillende disciplines gaan in op de mogelijkheden die toegang tot het Nederlandse Science Grid biedt voor geavanceerd wetenschappelijk onderzoek. Belangstellenden kunnen zich registreren bij het project.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.