Event datum:

5 oktober 2023

Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Q-gebouw

Er wordt veel gesproken over de FAIR-principes van onderzoeksdata. Maar hoe breng je ze in de praktijk voor je kwalitatieve data? Tijdens dit evenement, georganiseerd door de Erasmus Universiteit, DANS en SURF, bespreken we verschillende projecten, tools en technieken om de FAIRness van kwalitatieve data te verbeteren.

Kwalitatieve data is vaak ondervertegenwoordigd in de discussie rond open en FAIR onderzoek. Vanwege uitdagingen zoals de gevoelige aard van de data, de complexiteit van data-analyse of het waarborgen van validiteit en betrouwbaarheid, is de mate van hergebruik in onderzoek beperkt. Er worden echter steeds meer oplossingen en strategieën ontwikkeld om deze beperkingen te omzeilen.

Dit evenement heeft als doel onderzoekers en datastewards die met kwalitatieve data werken te helpen om hun data FAIR en open te maken (waar mogelijk). Sprekers delen onder meer hun ervaringen met het herbruikbaar maken van kwalitatieve data en het delen van hun data. Er zal ruimte zijn om gezamenlijke uitdagingen en oplossingen te bespreken. Meld je aan en verzeker je van een plek om te horen over tools en manieren om jouw gegevens FAIR te maken.

Klik hier voor meer informatie, het programma en om je te registreren.

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences