Event datum:

6 juli 2022

Locatie: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), locaties Amersfoort en Amsterdam

29 & 30 juni, 1 & 6 juli 2022 | Een Bootcamp speciaal voor data stewards, datamanagers, of onderzoekers in de heritage sciences. In vier intensieve en interactieve ochtenden leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van analytische onderzoeksdata die verbonden zijn aan digitale erfgoeddata en/of (museale) collecties.

Ben je data steward, datamanager, of onderzoeker in de heritage sciences? Ben of word je verantwoordelijk voor het beheren van onderzoeksdata, of moet je onderzoeksdata gaan beheren die verbonden zijn aan de (museale) collectie(s) van jouw organisatie? Wil je je data gestructureerd duurzaam bewaren en makkelijk kunnen delen en voor andere toegankelijk maken? Geef je dan op voor de Duurzame Data Bootcamp van E-RIHS!

Programma

In vier intensieve en interactieve ochtenden leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitale erfgoeddata én van analytische onderzoeksdata. Je leert meer over metadata, databeleid en hoe de aspecten van goed datamanagement samenkomen in een datamanagementplan. Onder begeleiding van twee ervaren coaches ga je aan de slag met (je) data en je medecursisten. De Bootcamp is deels gebaseerd op de bestaande trainingen van Leren Preserveren en Essentials 4 Data Support.

Data, tijden en locaties

  • Woensdag 29 juni, 10.00-13.00 uur, RCE Amersfoort
  • Donderdag 30 juni, 10.00-13.00 uur, RCE Amersfoort
  • Vrijdag 1 juli, 10.00-13.00 uur, RCE Amersfoort
  • Woensdag 6 juli, 10.00-13.00 uur, RCE Amsterdam

Doelgroep

De Bootcamp richt zich vooral op medewerkers verbonden aan de universiteiten, organisaties en musea die samen het Nederlandse E-RIHS netwerk tot stand brengen. Het online inschrijfformulier geeft een overzicht van deze organisaties. Echter, ook geïnteresseerden en gemotiveerde cursisten afkomstig van andere musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen met een duidelijke connectie met de erfgoedwetenschappen, zijn meer dan welkom.

De Bootcamp wordt gecoördineerd door DANS, als onderdeel van een project dat DANS, samen met anderen, voor het Nederlandse E-RIHS.nl netwerk in oprichting uitvoert. De Bootcamp wordt in het Nederlands gegeven.

Meer informatie

Voor meer info over opzet en inhoud, en voor inschrijvingen, ga direct naar de registratiepagina.

Bootcamp_EHRIS

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cees Hof Ph.D.

Data Station Manager Life, Health and Medical Sciences / Physical and Technical Sciences / Data Vault