Event datum:

1 juli 2022

Locatie: Online

Op 1 juli is DANS gastheer van de volgende CLARIAH DataDag. Het evenement is een hands-on bijeenkomst met repository managers van verschillende CLARIAH partner instellingen die samenwerken aan de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry.

In nauwe samenwerking met CLARIAH’s Interest Group Curation organiseren wij deze eerste CLARIAH DataDag op 1 juli 2022. Het evenement vindt plaats bij DANS, aan de Anna van Saksenlaan 51 in Den Haag, van 10.00 tot 15.00 uur. Online deelname wordt ook gefaciliteerd.

Tijdens de DataDag hebben we twee speciale werksessies. In de ochtend zal onze discussie zich richten op de FAIR Dataset Registry en in de middag zullen we de metadata modellen bespreken die door de verschillende CLARIAH partners worden gebruikt.

Doelgroep

We nodigen repository managers van CLARIAH partner instellingen en/of leden van de IG Curation, en anderen die betrokken zijn bij data curatie en de ontwikkeling van de CLARIAH FAIR Dataset Registry, van harte uit om deel te nemen en hun input te delen.

Programma

10.00 – 12.00 | Update en demo FAIR Datasets Registry
12.00 – 13.00 | Lunchpauze
13.00 – 15.00 | Pitches van verschillende repositories Discussie: implementatie van de FAIR dataset vereisten

Meer informatie

Als u aan de bijeenkomst wilt deelnemen, vul dan het registratieformulier in en geef aan of u ter plekke of online wilt deelnemen. Zodra u zich heeft geregistreerd, ontvangt u enkele dagen voor de datum van de bijeenkomst een bevestiging met de link naar de bijeenkomst.

 

CLARIAH DataDag

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.