Event datum:

13 juni 2022

Locatie: Online

Dit evenement maakt belanghebbenden bij ARCHIVER in het algemeen wegwijs in de ontwikkelde diensten en het exploitatiepotentieel ervan door de onderzoeksgemeenschap in EOSC. Welkom zijn beleidsmakers, repositorybeheerders, onderzoekers en Early Adopters die meer willen weten over het ARCHIVER-model en de geïmplementeerde technische oplossingen.

ARCHIVER is een uniek initiatief in het kader van de European Open Science Cloud (EOSC), waarbij gedurende een drie jaar durende precommerciële aanbestedingsprocedure innovatieve diensten voor langdurige digitale bewaring van wetenschappelijke datasets zijn ontwikkeld.

Het in ARCHIVER verrichte werk is een doorbraak voor de aanpak van het beheer van onderzoeksgegevens op lange termijn, zowel vanuit een mentaliteits- als vanuit een technologisch perspectief, d.w.z. welke gegevens bewaren onderzoekers, hoe houden zij er intellectuele controle over en wat moeten gegevensbeheerders doen om ervoor te zorgen dat er op lange termijn waarde uit kan worden gehaald.

Het pilotevenement aan het eind van de fase maakt de belanghebbenden van ARCHIVER in het algemeen wegwijs in de ontwikkelde diensten en het exploitatiepotentieel ervan door de onderzoeksgemeenschap in EOSC. Het evenement staat open voor beleidsmakers, repositorybeheerders, onderzoekers en Early Adopters die meer willen weten over het ARCHIVER-model en de geïmplementeerde technische oplossingen.

Het evenement vindt plaats op maandag 13 juni 2022 (09.00 uur tot 11.00 uur CEST)

Klik hier om te registreren

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.