RDA-NL Meet-up

Event datum:

12 juni 2024

Locatie: Rathenau Instituut, Den Haag

RDA in Nederland (RDA-NL), de Nederlandse community van de Research Data Alliance (RDA), heet je van harte welkom op een persoonlijke meet-up in Den Haag. De bijeenkomst is zowel voor leden als geïnteresseerde niet-leden, en heeft als doel mensen samen te brengen om de toekomstige doelen en activiteiten van RDA-NL vorm te geven met als afsluiter een lunch.

Wat is de RDA?
De RDA is een community gedreven organisatie die onderzoekers van over de hele wereld samenbrengt met als doel het delen en hergebruiken van data over disciplines, technologieën en landen heen te bevorderen door de nodige sociale, organisatorische en technische infrastructuren op te bouwen. De RDA werd gelanceerd in 2013 en is een gevestigd netwerk met meer dan 14.500 leden in 151 landen.

RDA in Nederland
RDA-NL is een officiële regionale groep van de RDA die tot doel heeft onderzoekers en data-experts op lokaal niveau met elkaar in contact te brengen, met honderden leden van verschillende organisaties in Nederland. Onlangs heeft het Nederlandse netwerk LCRDM (het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management) zijn banden met de RDA versterkt door de officiële vertegenwoordiger van RDA-NL te worden (voor meer details, zie deze presentatie). NWO is onlangs ook officieel partner geworden van de RDA, waardoor hun samenwerking en afstemming verder is versterkt.

Bijeenkomst en registratie

Dit is een goed moment om (verder) betrokken te raken bij RDA-NL, en om te plannen hoe de community haar leden in de toekomst het beste van dienst kan zijn. De bijeenkomst is daarom bedoeld om nieuwe leden kennis te laten maken met RDA(-NL), om RDA-NL activiteiten te coördineren en plannen door middel van interactieve sessies, en om een kans te bieden elkaar te ontmoeten en te netwerken tijdens de lunch. De voertaal van dit evenement is Engels. Je kan je inschrijven voor het evenement en meer praktische informatie vinden via deze link. Houd er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn.

Programma:

  • 09h30 – 10h00: Aankomst en registratie
  • 10h00 – 10h30: Welkom (hoe zijn we hier gekomen)
  • 10h30 – 11h00: Introducties en hoe ben je betrokken bij RDA
  • 11h00 – 12h00: Groepswerk: RDA-NL activiteiten bv. output op de voorgrond plaatsen, OA lidmaatschap
  • 12u00 – 12u30: Afronding
  • 12.30 – 13.30: Lunch

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.