MuseIT

Multisensory, User-centred, Shared cultural Experiences through Interactive Technologies

Status: Lopend
Looptijd: -
Contactpersoon: Andrea Scharnhorst Ph.D.

Met de bredere ambitie van gelijkheid, democratisering en sociale inclusie, introduceert MuseIT technologieën die de toegang tot cultureel erfgoed vergemakkelijken en verbreden, en helpt het cultureel erfgoed op een inclusieve manier te preserveren en te beschermen.

MuseIT is gericht op het gezamenlijk ontwerpen, ontwikkelen en evalueren van een multisensorisch, gebruikersgericht platform voor verrijkte betrokkenheid bij culturele erfgoederen met inclusie en gelijke kansen voor iedereen als kernprincipes. Het MuseIT project is gericht op een breed scala aan mensen, groepen met een beperking en culturele instellingen. De technologieën die binnen het project worden ontwikkeld zijn gericht op het verbeteren van de inclusie en toegankelijkheid van cultureel erfgoed voor iedereen, met speciale aandacht voor de behoeften van mensen met een handicap. 

DANS maakt deel uit van een consortium van acht instellingen en twee partners onder de coördinatie van HOEGSKOLAN I BORAS. DANS houdt zich bezig met gegevensbeheer en bewaring van complexe digitale objecten, maar zal ook leren over kwesties van inclusie en toegankelijkheid met betrekking tot onze eigen digitale collecties. 

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andrea Scharnhorst Ph.D.

Senior Researcher