EOSC-hub

Integrating and managing services for the European Open Science Cloud

Status: Afgerond
Looptijd: 2018 - 2021
Contactpersoon:

EOSC staat voor European Open Science Cloud. De EOSC biedt onderzoekers en vernieuwers een open platform voor het delen en combineren van onderzoeksdata, ook over geografische en disciplinaire grenzen heen.

Het EOSC-hub project, gefinancierd uit het Europese Horizon2020 programma, brengt 100+ partners uit meer dan vijftig landen samen om bij te dragen aan de implementatie van de EOSC. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de Hub als het integratie- en managementsysteem van de European Open Science Cloud.

EOSC-hub mobiliseert providers uit de EGI Federation, EUDAT CDI, INDIGO-Datacloud en andere Europese onderzoeksinfrastructuren om te komen tot een gemeenschappelijke servicecatalogus op het gebied van onderzoeksdata, services en software. Hierdoor wordt de versplintering op het gebied van IT-faciliteiten en digitale diensten in Europa aanzienlijk verminderd. Projectdirecteur is Per Öster van CSC-IT Centre for Science, Finland.

DANS draagt in EOSC-hub vooral bij aan 1) het ontwikkelen van beleid op het gebied van het delen van onderzoeksdata, 2) de integratie van trusted digital repository diensten en duurzame archivering en 3) het ondersteunen van onderzoekers en ondersteunend personeel via training in het gestructureerd nadenken over onderzoeksdata die ze (gaan) verzamelen.

EOSC-hub werkt nauw samen met OpenAIRE-Advance, een ander EOSC-project dat het Open Access/Open Data mandaat uitwerkt.

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.