DICE

Data Infrastructure Capacity for EOSC

Status: Lopend
Looptijd: 2021 - 2023
Contactpersoon: Wilko Steinhoff M.Sc.

Met een looptijd van 30 maanden streeft DICE ernaar om een Europese opslag- en datamanagement infrastructuur voor de European Open Science Cloud (EOSC) te creëren. Het project omvat 14 state-of-the-art datamanagement services, die samen goed zijn voor meer dan 50 PB aan opslagcapaciteit om onderzoeksgegevens op te slaan voor de middellange en lange termijn.

De levering van diensten en middelen zullen gepaard gaan met een verbetering van het huidige dienstenaanbod. Zo worden de hiaten opgevuld die nog steeds aanwezig zijn in de ondersteuning van de onderzoeksgegevens levenscyclus: de kwaliteit van onderzoeksdata zal worden verhoogd en de herbruikbaarheid worden vergroot. Lange termijn archivering zal ondersteund worden, gevoelige gegevens beheerd worden en er zal een brug worden geslagen tussen data en computer-resources.

De partners houden de vorderingen binnen het EOSC interoperabiliteitskader en de richtlijnen nauwlettend in de gaten om te zien of deze voldoen aan a) de regels voor deelname (ROP) om diensten toe te laten in EOSC, en b) de interoperabiliteitsrichtlijnen voor integratie met de EOSC kernfuncties.

Het consortium is er op gericht om de effectiviteit van het serviceaanbod aan te tonen door services te integreren met community platforms als onderdeel van het project en door in contact te komen met nieuwe community’s komende vanuit EOSC.

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilko Steinhoff M.Sc.

Research & Development Engineer