Nu de EOSC de uitvoeringsfase 2021-2022 in gaat, wordt in de onlangs publiceerde Strategic Research and Innovation Agenda of the EOSC een duidelijke routekaart voor het komende decennium uitgestippeld om de inzet, samenwerking en consensus van alle belanghebbenden te waarborgen.
Programma
Tijdens de workshop wordt eerst een overzicht gegeven van de belangrijkste aspecten van het stappenplan, met specifieke verwijzingen naar zowel de strategische als de praktische prioriteiten die de voornaamste focus zullen vormen van de nieuw gevormde EOSC-werkgroepen. Vervolgens wordt ook dieper ingegaan op de verschillende partnerschappen en internationale samenwerkingsverbanden die de EOSC tot stand zou moeten brengen op basis van een eerste verkennend onderzoek dat door de RDA in opdracht van het EOSC-bestuur is uitgevoerd.
Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder meer:
- Het landschap van de onderzoeks- en wetenschappelijke gemeenschappen en hun bereidheid om zich bezig te houden met Open Science Clouds / Open Research Commons.
- Samenwerking tussen regionale, disciplinaire en nationale Open Research Data Commons en Open Science Clouds via de RDA Global Open Research Commons Interest Group.
- Ondersteuning van organisaties om deel te nemen aan Open Science Clouds / Open Research Commons
- Overzicht van de benchmarking van de RDA Global Open Research Commons Working Group
De workshop vindt plaats van 13:00 tot 15:30 uur (CEST). Van 14:45 tot 15:30 uur (CEST) zal Ingrid Dillo, deputy director DANS, deelnemen aan het panel: Priorities and next steps for RDA-EOSC collaboration.
Meer informatie
Lees meer over de workshop op de website van de EOSC. Neem voor meer informatie contact op met Ingrid Dillo.