De finalisten van de Dutch Data Prize zijn bekend!

7 oktober 2024

Op 17 oktober wordt de Dutch Data Prize 2024 uitgereikt tijdens de FAIR-IMPACT National Roadshow in Den Haag. Uit de 52 ingediende datasets heeft de jury de laatste drie kandidaten geselecteerd in elk van de categorieën; Social Sciences & Humanities, Life Sciences & Health, en Natural & Engineering Sciences. Deze negen finalisten maken kans op de Dutch Data Prize 2024 en een geldprijs van €3.500, bedoeld om hun dataset nog meer FAIR te maken.

Prijsuitreiking

De finalisten worden uitgenodigd om hun dataset te presenteren door middel van een pitch van 90 seconden voor de prijsuitreiking. “We zien dit als een kans voor de finalisten om de aandacht te vestigen op hun werk om hun onderzoeksdataset FAIR te maken en ook om hun onderzoeksimpact te vergroten. Een moment of fame als het ware, en welverdiend”, zegt Dr Claudia van Oppen, juryvoorzitter van de Nederlandse Dataprijs 2024 en directeur van Maastricht University Library. De winnaars worden op donderdag 17 oktober bekendgemaakt en uitgereikt. De prijsuitreiking wordt ook live uitgezonden.

Maak kennis met de finalisten

Elke twee jaar wordt de Dutch Data Prize uitgereikt aan een individu of een team dat herbruikbare onderzoeksdata beschikbaar maakt in een repository. De prijs is een waardevolle erkenning van de bijdragen van onderzoekers aan hun vakgebied en aan de principes van FAIR data. In elk van de categorieën Social Sciences & Humanities, Life Sciences & Health, en Natural & Engineering Sciences zijn drie datasets geselecteerd die voldoen aan de criteria en zich onderscheiden van de rest. Bekijk de finalisten op de RDNL website.

Wil je de award ceremony van de Dutch Data Prize en de FAIR-IMPACT National roadshow bijwonen? Registreer je en verzeker jouw plek.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.