Data ‘Woononderzoek Nederland 2012’ beschikbaar via EASY

11 april 2013

Het gegevensbestand van het nieuwste Woononderzoek Nederland 2012 (WoON2012) is vanaf vandaag beschikbaar via EASY. Dit onderzoek ondersteunt het overheidsbeleid op het gebied van wonen.

Het gegevensbestand van het nieuwste Woononderzoek Nederland 2012 (WoON2012) is vanaf vandaag beschikbaar via EASY. Dit onderzoek ondersteunt het overheidsbeleid op het gebied van wonen.

Het WoON is een periodiek onderzoek van het Directoraat-Generaal Wonen en Bouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De data zijn nu ook via DANS beschikbaar voor aanvullend onderzoek.

De data
De data hebben betrekking op onder andere de samenstelling van huishoudens, de woonlasten, woonwensen en de woonomgeving. Voor de nieuwste editie van dit onderzoek zijn in de periode van september 2011 tot mei 2012 bijna 70.000 huishoudens geënquêteerd, waarna de data zijn verrijkt met gegevens van onder andere de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) en de Belastingdienst.

Het bestand gebruiken
De gegevens uit het WoON mogen uitsluitend worden gebruikt voor onderzoek en statistiek ten behoeve van het agenderen en vormgeven van beleid, het volgen van de beleidsuitvoering, en het verantwoorden van beleid, op de thema’s wonen en bouwen. Op gebruik van het bestand zijn de standaardvoorwaarden van DANS van toepassing, aangevuld met enkele specifieke voorwaarden die BZK daaraan stelt.

Downloads
De WoON-data kunnen uit EASY gedownload worden.

Meer informatie
Heeft u vragen over EASY? Neem dan contact op met Jetske van der Schaaf op jetske.van.der.schaaf at dans.knaw.nl. Meer informatie over WoON vindt u op www.rijksoverheid.nl/woon.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.