CoreTrustSeal bestuursverkiezingen 2024: oproep voor nieuwe bestuursleden

22 augustus 2024

CoreTrustSeal is op zoek naar nieuwe bestuursleden voor de periode 2024-2027. Is jouw organisatie lid van de CoreTrustSeal Assembly of Reviewers, dan kun je een kandidaat voor het bestuur  nomineren. Nominaties moeten vóór 1 september 2024 worden ingediend.

De CoreTrustSeal Standards and Certification Board bestaat uit maximaal 12 leden en is hun belangrijkste besluitvormingsorgaan. Het bestuur keurt onder andere CoreTrustSeal- aanvragen goed (of af) op basis van reviews en neemt beslissingen over de strategische ontwikkelingen. 

Daarnaast vormen de bestuursleden de schakel tussen het CoreTrustSeal en de  repository- en onderzoeksdata community. Zij vertegenwoordigen en promoten de CoreTrustSeal in deze communities en zorgen ervoor dat de ideeën en behoeften van de communities worden voorgelegd aan het CoreTrustSeal bestuur. 

Op praktisch niveau wordt van bestuursleden verwacht dat zij deelnemen aan bestuursvergaderingen, die ten minste elke twee weken plaatsvinden, en dat zij reviews  blijven uitvoeren op basis van beschikbaarheid.

Nominatieprocedure

Elk lid van de Assembly of Reviewers die minstens één CoreTrustSeal-review heeft voltooid komt in aanmerking om een kandidaat te nomineren. Alle CoreTrustSeal gecertificeerde repositories mogen stemmen op de bestuursleden die worden voorgedragen door de verkiezingscommissie.

Kandidaten kunnen genomineerd worden via . Om als kandidaat in aanmerking te komen, dien je te worden gesteund door ten minste twee andere leden van de Assembly of Reviewers. Maak jouw kandidatuur bekend door een e-mail te sturen naar , met vermelding van de twee personen die het kandidatuur onderschrijven en met hun e-mailadressen in de CC van de mail. Indien niet duidelijk is wie de kandidatuur kan ondersteunen, neem dan contact op via hetzelfde e-mailadres voor hulp. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.