90.000 RAF-luchtfoto’s van Nederland online

9 september 2013

De afdeling Speciale Collecties van Wageningen UR (WUR) bibliotheek heeft meer dan 90.000 luchtfoto’s van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog online geplaatst. Al deze RAF-foto’s binnen het GeoPortal zijn voorzien van georeferentie.

Met behulp van deze bronnen kan onderzoek worden gedaan naar onder andere landschap, bodemgebruik en mogelijke archeologische restanten. Het project werd gedeeltelijk gefinancierd binnen het programma Erfgoed van de Oorlog.

Inzoomen

Dankzij de hoge kwaliteit van de originele foto’s kan er tot in detail worden ingezoomd, zodat zelfs gebouwen en vegetatie herkenbaar zijn. Lage-resolutie versies van de opnames kunnen worden gedownload. Hoge-resolutie versies kunt u alleen na betaling bestellen.

De collectie

De collectie bestaat uit 94.257 RAF-luchtfoto’s uit de periode april 1943 tot en met juni 1947. De meeste dateren uit de periode van september 1944 tot mei 1945. De schaal varieert tussen 1 : 5.000 en 1 : 73.500; het meest gebruikelijk is 1: 7.600 tot 18.000.

Toegang tot de foto’s

Medewerkers en studenten van de WUR hebben brede gebruiksmogelijkheden binnen de portal, maar u kunt zich ook registreren als externe gebruiker.

Meer informatie

Voor meer informatie over de luchtfoto’s kunt u terecht op de site van de WUR.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.