Onderzoeksdata online opslaan, registreren en delen, zowel tijdens het onderzoek als nadat het is afgerond. Dat is DataverseNL.

DataverseNL is een dienst die gezamenlijk wordt aangeboden door de deelnemende instellingen en DANS. DataverseNL maakt gebruik van de Dataverse-software ontwikkeld door Harvard University.  Deze software wordt wereldwijd door 70 organisaties gebruikt.

Sinds 2014 beheert DANS de technische infrastructuur. De deelnemende instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor het beheer van de gedeponeerde data in hun dataverses binnen DataverseNL. Alle instellingen zijn vertegenwoordigd in de adviesraad, die het beleid van de service bepaalt. De lokale dataverse-beheerders wisselen regelmatig ervaringen uit en werken samen aan de ontwikkeling van ‘best practices’ voor Research Data Management (RDM).

Instellingen betalen een vast bedrag voor hun deelname aan DataverseNL. De contributie voor 2022 bedraagt € 5.125 ex btw. Daarbovenop worden opslagkosten voor de data in rekening gebracht (€ 295, – (exclusief btw.) per Terabyte (TB) per jaar).

Stel je vraag over DataverseNL

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drs. Marion Wittenberg

Service Manager DataverseNL