DANS geeft workshops op National Open Science Festival

27 augustus 2024

Op 22 oktober vindt de vierde editie van het National Open Science Festival plaats op de Universiteit Maastricht. Het festival is een bijeenkomst voor en door de Open Science community, met mogelijkheden om met elkaar in contact te komen en met een aanbod van diverse interactieve sessies. DANS organiseert er die dag twee.

Deborah Thorpe en Michelle van den Berk, Research Data Management Specialists bij DANS, verzorgen een 2 uur durende workshop over ‘Teaching FAIR RDM with the PATTERN training materials – a train-the-trainer workshop’. Deze sessie is mede georganiseerd door Loek Brinkman en René van Horik, ook van DANS. Onder leiding van een consortium van onderzoeksinstituten uit heel Europa ontwikkelt DANS een set trainingsmaterialen over het onderwerp ‘FAIR Research Data Management (RDM)’. In deze workshop zal DANS het trainingsmateriaal presenteren, een instructie en uitnodiging geven om het aan te passen en te hergebruiken voor persoonlijke doeleinden, en actieve feedback vragen om het materiaal verder te verbeteren.

De tweede workshop, ook gehost door Deborah, wordt georganiseerd in samenwerking met Beth Knazook van het Digital Repository of Ireland (DRI) over ‘Working with Legacy Data’. In deze workshop wordt onderzocht hoe het Legacy Data-programma bijdraagt aan nieuwe ideeën over beloningen en stimulansen voor onderzoekers die zich bezighouden met het delen van data. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen perspectieven mee te brengen over het aanmoedigen en ondersteunen van onderzoekers om ‘legacy data’ te cureren en te delen, en hoe dit het delen van data in hun toekomstige carrière zou kunnen bevorderen.

Het volledige programma van de interactieve sessies en workshops is te vinden op de website van het National Open Science Festival.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.