Training Team

Het DANS Training Team heeft veel expertise op het gebied van Open Science, research datamanagement (RDM) en onderzoeksinfrastructuren.
We bieden zowel discipline-specifieke als algemene training in de vorm van face-to-face, online en asynchrone sessies en cursussen.

Team lead is Louise Bezuidenhout en zij is ook gespecialiseerd in verantwoord gebruik van data en data-ethiek. Kim Ferguson specialisatie is projectmanagement en genomics. Zij is lid van de CESSDA Training werkgroep. Daarnaast is ze een van de trainers voor RDNL (Research Data Netherlands). Pascal Flohr is gespecialiseerd in FAIR data en heeft uitgebreide ervaring als onderzoeker in de archeologie. Emilie Kraaikamp is onze juridisch en privacy officer. Ze is ook een van de trainers voor RDNL. Simon Saldner is RDM specialist met ruime ervaring in projectmanagement, onderzoekssoftware en sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Maaike Verburg is gespecialiseerd in FAIR-assessment en betrouwbare digitale diensten. René van Horik geeft trainingen over FAIR principes, data management planning en data management diensten. Marjan Grootveld leidt het DANS Research Data Expert team en haar andere expertisegebied is betrouwbare repositories.

Ons Training Team heeft veel knowhow in huis waarmee we verschillende soorten trainingen kunnen verzorgen. DANS is onderdeel van het Nederlandse onderzoekslandschap waardoor we hechte samenwerkingsverbanden hebben met (inter)nationale instellingen en netwerken. We bieden regelmatig trainingen aan in samenwerking met onze partners en ondersteunen hun werkzaamheden.

Bekijk de DANS Agenda voor alle trainingen en evenementen.