RDA Europe 4.0

RDA Europe: de Europese plug-in voor de Research Data Alliance

Status: Afgerond
Looptijd: 2018 - 2020
Contactpersoon: Lisa de Leeuw

De Research Data Alliance (RDA) is een internationale, op leden gebaseerde organisatie die zich richt op de ontwikkeling van infrastructuur en gemeenschapsactiviteiten om de sociale en technische belemmeringen voor data-uitwisseling en -hergebruik te verminderen en de versnelling van data-gedreven innovatie en ontdekking wereldwijd te bevorderen.

RDA Europe, de Europese plug-in voor RDA, heeft het mandaat gekregen om ervoor te zorgen dat belanghebbenden in de Europese politieke, onderzoeks-, industriële en digitale infrastructuur bekend zijn met en actief betrokken zijn en worden bij de wereldwijde RDA-activiteiten.

Het doel van RDA Europe 4.0 is om het middelpunt te worden van een open EU-wetenschapsstrategie via een geconsolideerd Europees netwerk van nationale knooppunten, waarmee een RDA-erfenis in Europa naar voren wordt gebracht, met bekwame, vrijwillige middelen uit de EU-investering om Digital Single Market (DSM) problemen aan te pakken, ook door een open en trapsgewijs subsidieproces.

DANS coördineert binnen het project het Nederlandse nationale knooppunt voor RDA en is daarnaast de RDA ambassadeur voor de sociale en geesteswetenschappen.

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lisa de Leeuw

Research Data Management Specialist