U bent hier: Home > Over DANS > Diensten > Training en consultancy

Training en consultancy

Al jaren ondersteunt DANS universiteiten, HBO-instellingen en andere onderzoeksinstellingen op het gebied van datamanagement. Een voorbeeld is Essentials 4 Data Support, een introductiecursus voor diegenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata. DANS verzorgt deze cursus samen met de partners van Research Data Netherlands (RDNL).

Daarnaast stond DANS aan de wieg van het Data Seal of Approval (DSA) en voldoet DANS zelf aan een aantal kwaliteitskeurmerken.

Met deze ervaringen begeleidt DANS andere archieven, onderzoeksinstellingen en onderzoeksfinanciers bij vragen op het gebied van datamanagement, certificering en andere onderwerpen zoals FAIR, open access, software sustainability, etc. Ook delen we onze kennis door als spreker op symposia op te treden, diverse uitingen te verzorgen en onderzoekers te ondersteunen.

Ook ontwikkelt DANS doorlopend communicatiemiddelen zoals folders en flyers om onderzoekers, ondersteuners, beleidsmakers en onderzoeksfinanciers te helpen bij (achtergrondinformatie over) het duurzaam opslaan en delen van onderzoeksdata. En geeft DANS, vaak samen met partners, publicaties uit. Alle informatie is als download beschikbaar op deze website.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze dienstverlening van DANS? Neem dan contact op met Marjan Grootveld.