U bent hier: Home > Over DANS > Diensten > EASY

Electronic Archiving System (EASY)

EASY is een online archiveringssysteem voor het deponeren en hergebruiken van onderzoeksdata. Naast vele nieuwe datasets en collecties zijn ook de collecties van het voormalige Nederlands Historisch Data-archief (NHDA) en het Steinmetz-archief in EASY ondergebracht. EASY bevat datasets uit onder andere de geesteswetenschappen, gezondheidswetenschappen, maatschappij- en gedragswetenschappen, oral history en ruimtelijke wetenschappen. Hiernaast biedt EASY toegang tot de beveiligde microdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en is het E-depot voor de Nederlandse Archeologie als onderdeel van EASY een vaste dienst van DANS.

Data uit onderzoek kunnen via EASY worden gedeeld met anderen. Hiermee zorgen we samen voor duurzame toegang tot en hergebruik van onderzoeksdata.

Uw mening telt

DANS ontvangt graag uw ervaring met de diensten van DANS. Mede met de input verkregen uit de vragenlijsten, kan DANS de dienstverlening continue verbeteren. Er zijn twee vragenlijsten, het invullen kost 3 minuten per vragenlijst: 

  • Vragenlijst over het deponeren van data in EASY (in het Nederlands of in het Engels)
  • Vragenlijst over het zoeken naar data via EASY (in het Nederlands of in het Engels

Meer informatie

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met één van de datamanagers van DANS via info@dans.knaw.nl.