U bent hier: Home > Over DANS > Diensten

Diensten

DANS biedt de volgende (gecertificeerde) diensten:

  • DataverseNL: al tijdens uw onderzoek kunt u onderzoeksdata opslaan en delen via DataverseNL.
  • EASY: na afloop van uw onderzoek kunt u onderzoeksdata duurzaam opslaan en delen via het online archiveringssysteem EASY
  • NARCIS: andere onderzoeksgegevens, zoals uw onderzoeksprojecten en publicaties, kunnen gedeeld worden via wetenschapsportal NARCIS.

Naast deze diensten begeleidt DANS andere archieven, onderzoeksinstellingen en onderzoeksfinanciers bij vragen op het gebied van datamanagement, certificering en onderwerpen zoals FAIR, open access en software sustainability. Twee voorbeelden van diensten die hieruit zijn voortgekomen: de Essentials 4 Data Support, een introductiecursus voor diegenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata en de 'Data Management Expert Guide', een nieuwe online-module van CESSDA over de beginselen van onderzoeksdatamanagement. Daarnaast stond DANS aan de wieg van het Data Seal of Approval (DSA) en het daaruit voortgekomen CoreTrustSeal (CTS). Tevens voldoet DANS zelf aan een aantal kwaliteitskeurmerken. Ook deelt DANS kennis door als spreker op symposia op te treden en ontwikkelt DANS informatiemiddelen zoals folders en flyers om onderzoekers, onderzoeksondersteuners, beleidsmakers en onderzoeksfinanciers te helpen bij (achtergrondinformatie over) het duurzaam opslaan en delen van onderzoeksdata. Bovendien geeft DANS, vaak samen met partners, publicaties uit. Deze informatiematerialen zijn als download beschikbaar op deze website.

>> Ga naar gegevens deponeren

>> Ga naar gegevens zoeken