Zorgen voor onzichtbare assets

1 december 2011

Het audiovisuele archief Beeld en Geluid publiceert samen met AVA_Net, de netwerkorganisatie van AV-collectiehouders, de publicatie ‘Zorgen voor onzichtbare assets’, over het behoud van digitale AV-collecties. In deze publicatie geven nationale en internationale experts, zoals Richard Wright van de BBC en Kara van Malssen van AV Preservation Solutions, hun visie op de impact van digitalisering op het duurzaam in stand houden van audiovisuele materialen.

Door de digitalisering van audiovisueel materiaal worden objecten niet meer op ‘tastbare’, analoge dragers bewaard, maar gearchiveerd als een digitaal bestand met metadata; een onzichtbare asset. Welke gevolgen heeft dat specifiek voor audiovisuele collecties? Is de betrouwbaarheid van het bronmateriaal nog wel te garanderen? Hoe authentiek blijft een digitaal AV-object als het constant gemigreerd moet worden om toegankelijk te blijven? De publicatie gaat in op al deze vragen aan de hand van zowel algemene inzichten als best practices.

De reeks wordt uitgegeven als onderdeel van het project Kennisdisseminatie dat met steun van het ministerie van OCW (directie Cultureel Erfgoed) wordt uitgevoerd door Beeld en Geluid en AVA_Net.

Meer informatie
Bezoek de website van Beeld en Geluid voor meer informatie en om de publicatie te bestellen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.