Workshop archiveren & publiceren van onderzoeksdata voor hogescholen

20 januari 2020

Wat heeft jouw hogeschool nodig om onderzoeksdata op een goede manier te archiveren en publiceren? In deze workshop heb je de gelegenheid om jouw wensen, behoeften, zorgen en kansen voor de toekomst te delen met DANS en SURF.

Op 24 februari 2020 bieden SURF en DANS een gratis workshop aan op het SURF-kantoor in Utrecht. Deze workshop is voor onderzoeksondersteuners op hogescholen die betrokken zijn bij research data management, bijvoorbeeld in een RDM-project of RDM-team.

Archiveren en publiceren van onderzoeksdata

Met deze workshop willen DANS en SURF inventariseren wat hogescholen nodig hebben om het archiveren en publiceren van onderzoeksdata zo goed mogelijk te faciliteren. Welke ‘bouwstenen’ en integraties zijn er nodig? Hoe ondersteunen wij bestaande of de inrichting van nieuwe processen? Hoe dragen wij bij aan onderlinge samenwerking, binnen de hogeschool en met andere instellingen?  In deze werksessie horen wij graag hoe wij je verder kunnen helpen. 

Inhoud

Het programma is nog in ontwikkeling. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste stand van zaken!

  • Ophalen van grootste uitdagingen en pijnpunten.
  • Inventariseren en prioriteren van behoeften.
  • In de praktijk: 2-3 hogescholen presenteren hun aanpak en visie.
  • Beschikbare oplossingen voor het archiveren en publiceren van onderzoeksdata.
  • Het vervolg bepalen: gaan wij hierin verder samen en op welke manier. 

Meer informatie

De workshop is op uitnodiging en er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. Na aanmelding ontvang je bericht dat je op de wachtlijst staat. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht of er plek beschikbaar is. Aanmelden is niet geheel vrijblijvend, lees de annuleringsvoorwaarden van SURF-bijeenkomsten. Wilt u meer weten over de workshop, neem dan contact op met  (SURF), of kijk op de website van SURF.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.