WoON 2009: huizenkopers tonen uitstelgedrag

12 april 2010

De totale woonlasten in Nederland stegen in 2009 net zo veel als het netto inkomen. Een op de drie starters koopt, en in de koopmarkt namen aflossingsvrije hypotheken in belang toe. In diezelfde markt bleef de vraag overeind, maar toonden kopers uitstelgedrag. Dat en nog veel meer komt naar voren uit het Woononderzoek Nederland 2009. De gegevens werden onlangs ondergebracht in DANS EASY. 
 
In het WoonOnderzoek Nederland 2009 (WoON) werken het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) samen. Doel is het verzamelen van statistische informatie over de huidige, vorige en gewenste huisvestingssituatie (woning en woonomgeving) van huishoudens inclusief de woonuitgaven.?Het WoON 2009 is een modulair opgezet onderzoek. De gegevens worden verzameld met persoonlijke interviews, telefonische interviews en via internet. De steekproef is getrokken uit de Nederlandse bevolking van achttien jaar en ouder. Ruim 78000 personen deden mee.
De publicatie Het wonen overwogen (PDF, 5 MB) geeft de recente ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt weer. Het archiefsysteem DANS EASY biedt ingangen om de gegevens van WoON 2009 op te zoeken voor overheden en universiteiten en voor andere partijen.    

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.