Website Europese data-archieven vernieuwd

17 oktober 2008

Recentelijk is de website van de Council of European Social Science Data Archives CESSDA vernieuwd. Naast informatie over de collecties van de data-archieven in Europa bevat deze nu ook bijdragen over het belang van het delen van data, data management, dataprojecten en internationale netwerken.

CESSDA is de overkoepelende organisatie voor sociaal-wetenschappelijke data-archieven in Europa en biedt een unieke toegangspoort tot sociaal-wetenschappelijke data.
Sinds de jaren 1970 werken de leden samen aan de verbetering van de toegang tot gegevens voor onderzoekers en studenten. CESSDA Projecten en Expert Seminars vergroten uitwisseling van gegevens en technologieën tussen data-organisaties.

De CESSDA catalogus biedt directe toegang tot de collecties van de bij CESSDA aangesloten data-archieven en omvat diverse verkiezingsstudies, longitudinale studies, en opiniepeilingen. Ook biedt het toegang tot internationale studies zoals bijvoorbeeld het European Social Survey, de Eurobarometerdata en de data van het International Social Survey Program.

CESSDA website

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.